Pijler 1: Efficiënte studiebegeleiding

Begeleiding

We zetten sterk in op studiebegeleiding voor alle leerlingen, zowel in de studiezaal als bij de kamerstudie. We controleren daarbij dagelijks de schoolagenda's en volgen Skore en studieplanning op via Smartschool. Bij (leer-)problemen staan de opvoeders paraat, met een luisterend oor en een bemoedigend schouderklopje, om de boekentasorde op te volgen, om te helpen met het opmaken van een individuele planning, om te helpen bij het leren leren tot het individueel opvolgen en ondersteunen bij remediëring in samenwerking met de vakleerkrachten.

Eerste tot en met derde jaar secundair onderwijs

  • ASO studierichting: eerst studie op eigen school(90'), daarna aansluiten op de studie van het internaat tot het avondeten(30').
  • TSO studierichting / A-stroom: eigen studiezaal van 17u30 tot 18u30.
  • BSO/B-stroom/BuSO krijgen dagelijks 30' studie in een eigen studiezaal, met de mogelijkheid om het studiemoment uit te breiden tot 60'.
  • Theoretische richtingen, zoals Biotechniek en STEM krijgen na het avondeten nog een extra studie van minimaal 45 minuten op de eigen kamer. Dit wordt individueel afgesproken.

Vierde tot en met zevende jaar secundair onderwijs

Alle internen kunnen studeren in hun kamer, we spreken dan ook van kamerstudie. De studiezalen blijven uiteraard ook toegankelijk. ASO en TSO internen studeren van 17u30 tot 18u45, internen BSO en BuSO van 17u30 tot 18u15.

Theoretische richtingen, zoals Biotechniek en STEM krijgen na het avondeten nog een extra studie van minimaal 45 minuten op de eigen kamer. Dit wordt individueel afgesproken.

Tijdens de examens

Tijdens de examenperiode breiden we de studiemomenten uit. Internen kunnen aansluitend op hun examen op internaat terecht.