Pijler 2: Deugddoende ontspanning

Community: gezellig samen

Elke jongere heeft een eigen kamer en kan die – volgens afspraak – naar eigen smaak inrichten tot een persoonlijk plekje. Een bed met matras, lavabo, kast en schrijftafel behoren tot de vaste inrichting van elke kamer. De kamers van de jongens en meisjes liggen gescheiden van elkaar. Kans voor ontmoeting en leuke babbels met elkaar passen in de ontspannings- en leefruimtes.
De internen kunnen na hun studietijd uitblazen in de leefruimte met gezellige zithoeken en voldoende multimedia om zich te ontspannen: biljarten, tv-kijken, strip lezen… Voor de sportievelingen wordt het sportterrein of –zaal zijn of haar favoriete plaats.
Op woensdagnamiddag kunnen ze samen met de vrienden naar de film, gaan zwemmen of wandelen, soms is er een uitstap (naar de zee of schaatsen, …). Een leuk initiatief van de internen kan vanzelfsprekend ook.
De community sfeer leeft in de eetzaal, de ontspanningsruimte, op de gang, … Over de verschillende leeftijden heen ontstaat een toffe vriendengroep. Er heerst ook een sterk samenhorigheidsgevoel. Elke jongere voelt er zich thuis in een omgeving die gezelligheid en warmte uitstraalt.

Veel mogelijkheden

De vaste ontspanningsmomenten bevinden zich iedere avond tussen 19u00 en 20u45. Elke intern heeft dan de keuze uit verschillende mogelijkheden:

  •  TV-zalen + een auditorium voorzien van groot scherm en dolby surround systeem
  • computerlokaal (met vrij te gebruiken internet)
  • sport (professionele sporthal mét voetbalveld: voetbal, badminton, fitness, gymnastiek, …)
  • het ‘Kriebelnest’ (ontspanningsruimte enkel voor het eerste en tweede jaar)
  • het ‘Mollegat’ (ontspanningszaal met verschillende tapbiljarts, darts, poolbiljarts, tafelvoetbal, …)
  • kranten of magazines raadplegen (wij zijn geabonneerd op verschillende kranten en magazines!)
  • vrij spelen op de speelplaats
  • spelen van een gezelschapsspel uit ons ruime aanbod
  • extra activiteit (film, crea, expressie, volksdans, voetbaltornooi, …)

Naschoolse activiteiten op vrijwillige basis

Ook naschoolse activiteiten (muziekschool, voetbalclub, tennisclub, allerhande bijscholingen…) krijgen bij ons een kans. Verdere informatie daaromtrent kan worden verkregen bij één van de opvoeders.