Vraag en antwoord

Hoeveel studie hebben de internen per dag?
Dit hangt af van je studiegebied. Dit gaan van 30 minuten tot 2 uur voor onze theoretische richtingen. Indien nodig kijken we samen met school en thuis hoe we je extra kunnen ondersteunen.

Hoe laat moeten internen opstaan?

Je kiest zelf of je ‘s avonds of ‘s ochtends een douche neemt. Tussen 7u10 en 7u35, afhankelijk van je leeftijdscategorie, verwachten we iedereen aan het ontbijt.

Mag ik zelf mijn eigen snoepgoed of drankjes meebrengen?

Ja, dat mag. Uiteraard verwachten we dat je en toe leert delen ;-).  De opvoeders stimuleren verder een gezonde levensstijl.

Mag ik mijn eigen laptop meebrengen?

Een eigen laptop mag je meebrengen, maar je bent wel zelf verantwoordelijk voor je materiaal. Het internaat voorziet ook een aantal eigen computers. De laptop kan worden gebruikt voor zowel studie als vrije tijd, mits goede afspraken natuurlijk.

Mag ik mijn eigen GSM zomaar gebruiken op internaat en op elk moment?

We hebben hierover enkele afspraken waar je je gsm kan gebruiken en waar niet: niet tijdens georganiseerde activiteiten, niet tijdens de refter of tijdens het studeren. Logisch, toch?

‘s Avonds worden de gsm’s van de 1ste graad opgehaald. De 2de en 3de graad kunnen de gsm bijhouden, als ze de afspraken volgen.

Kan ik een persoonlijk koelkastje op mijn kamer plaatsen?

Er zijn een aantal gemeenschappelijke koelkasten voorzien waarin je iets fris kan houden. We hebben een duidelijke lijst wat mag en niet mag op de eigen kamer. (Brand)veiligheid is bij ons natuurlijk van topprioriteit.

Moeten de internen zelf hun kamer poetsen?

De mensen van onze poetsdienst poetsen regelmatig je kamer. Als intern hou je de kamer wel op orde (bed opmaken, vuile kledij in een linnenmand, …). Vermoedelijk net zoals thuis.

Wanneer kun je in augustus de kamer komen inrichten?

Eind augustus zijn een aantal momenten voorzien om je kamer te komen inrichten. Die data worden bekendgemaakt bij alle internen van zodra ze vaststaan. Begin juli worden de ouders hierover geïnformeerd.

Zijn jullie een streng internaat?

Als je vraagt is of we een duidelijke structuur hebben met strikte afspraken, dan is het antwoord ‘ja’. Als je vraag is of we een menselijke aanpak hebben waarbij iedereen die fouten maakt een nieuwe kans kan krijgen, is het antwoord al even positief.

Kan ik het internaat gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer?

Op 10 minuten wandelen sta je aan het treinstation Roeselare.

Heeft iedereen een individuele kamer?

Ja, we streven naar een eigen kamer. Da’s jouw plek op ons internaat. Heb je al gedacht aan enkele leuke posters om uit te hangen?

Hoe laat sluit het internaat op vrijdag?

Na een drukke internaatsweek sluiten we op vrijdag het internaat om 17.30 u.

Welke ontspanningsmogelijkheden zijn er ‘s avonds?

Tijdens de avondontspanning kan je TV kijken, je kan gezelschapsspellen spelen, er zijn avondactiviteiten, en er is mogelijkheid om te sporten in de sportzaal of op de speelplaats. Kamerbezoek is niet toegestaan.

Welke activiteiten zijn er op woensdag?

Aangepast aan elke leeftijd met aandacht voor de groei naar zelfstandigheid organiseren we een zeer uitgebreide waaier aan activiteiten: boogschieten, bowlen, crea, fietstocht, ijsschaatsen, karabijnschieten, Kinepolis, koken, laddercompetitie, museumbezoek, muurklimmen, muziekquiz, squash, watersporten, zwemmen, … Neem zeker een kijkje op onze Facebookpagina!

Mag ik op woensdagmiddag naar huis? Kan ik mijn sport nog verder beoefenen in mijn eigen club?

In afspraak met je ouders en de beheerder is het mogelijk om je activiteiten te blijven beoefenen tijdens de week (muziekles, voetbaltraining, …. ). Er zullen persoonlijke afspraken gemaakt worden om je dagschema aan te passen.

Ik heb nog vragen, wat nu?

Bel of mail ons en we nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden.