Accommodatie

Groene omgeving

Ons internaat bevindt zich op Campus Zuid met het Klein Seminarie en VABI als scholen secundair onderwijs. In een groene omgeving worden onze internen ondergedompeld in het internaatleven.

Zicht op het internaat vanuit de Botaniek.

Kamers

De kamers zijn standaard uitgerust met volgende zaken:

– bed met brandveilige matras
– lavabomeubel
– nachttafel
– tafel en stoel
– kledingkast

De kamer kan ingericht worden met enkele leuke posters, een nachtlampje of een extra boekenkast.

Daarnaast heeft iedere gang een eigen ontspanningsruimte om volledig te kunnen relaxen na een zware schooldag en herinneringen met de opvoeder en mede-internen op te halen.

ICT

We hebben een modern PC-lokaal ter beschikking. Internen kunnen deze zowel tijdens de studietijd als in de ontspanning gebruiken. Een eigen laptop meebrengen is zeker toegelaten.

Ook is er tevens WIFI aanwezig op internaat. Deze gaat uiteraard gepaard met aan- en uitschakelingsuren (van 17.30u tot 22.30u)

Studiefaciliteiten

We gebruiken verschillende studiezalen om te kunnen inspelen op de noden van de intern. De eerste drie jaar studeert in een studiezaal, vanaf het 4de kan de jongere in de kamer studeren.

Sportfaciliteiten

‘s Avonds of op woensdagnamiddag kan er worden gesport in onze sporthal of op het sportveld van de campus.

Ontspanningsmogelijkheden

Het ‘Kriebelnest’ is onze ontspanningsruimte die uitsluitend bedoeld is voor onze internen van het 1ste en 2de middelbaar. Deze ruimte omvat een zithoek, een gezelschappenkast, twee voetbaltafels, een tab biljart en een pooltafel.

Het ‘Mollegat’ is onze tweede ontspanningsruimte hier op internaat. Deze ruimte is bedoeld voor alle internen en wordt beheerd door onze ‘Mollegatters’. Dit zijn vrijwilligers van het 6de en 7de jaar. Zij worden verantwoordelijk gesteld om een oogje in het zeil te houden en om het nodige spelmateriaal (van het ‘Mollegat’) uit te lenen.
Deze ruimte omvat een zithoek met muziekinstallatie, vier voetbaltafels, twee pooltafels en twee tab biljarts.