Accommodatie

Groene omgeving

Ons internaat bevindt zich op de campus Klein Seminarie-Vabi. In een groene omgeving worden onze internen ondergedompeld in het internaatsleven.

Zicht op het internaat vanuit de botaniek.

Kamers

De kamers zijn standaard uitgerust met volgende zaken:

– Bed met matras (brandveilig)
– Lavabo
– Nachttafel
– Tafel met stoel (bureaustoel mag zelf meegebracht worden)
– Kleerkast

De rest (vb. extra boekenkast, posters … ) kunt u gerust zelf meenemen om de kamers ten volle te kunnen inrichten.

Daarnaast heeft iedere gang een eigen ontspanningsruimte om volledig te kunnen relaxen na een zware schooldag en herinneringen met de opvoeder en mede-internen op te halen …

ICT

Pc’s zijn niet meer uit de dagdagelijkse wereld weg te denken. Ook wij zorgen hiervoor, een uitgerust PC-lokaal met 14 moderne PC’s helpen de internen hun schooltaken uitvoeren. Een eigen laptop meebrengen is zeker toegelaten, om zo aan onze laptopmuur te kunnen verbinden.

Ook is er tevens Wifi aanwezig op internaat. Deze gaat uiteraard gepaard met aan- en uitschakelingsuren (van 17.30u tot 22.30u)

Studie- en sportfaciliteiten

TSO en BSO-internen hebben studie in een aparte studiezaal, om zo de noden van beide groepen te kunnen geven. Vanaf het 4de jaar kan er op de eigen kamer gestudeerd worden.

Bij BSO bestaat er een andere regeling:
Zij krijgen eerst een half uur studie (van 17.30 tot 18u), waarna ze kunnen oefenen in sociale vaardigheden (koken, knutselen, bezoek aan een bank, naar de winkel gaan, … )

‘s Avonds kan er worden gesport in onze sporthal of op het sportveld van de campus. Tijdens de zomermaanden geeft dit zeker een aangenaam extraatje.